REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baklažány plněné masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na půlky rozkrojené baklažány, vydlabané a plněné směsí z masa, žemle, papriky ….., zapečené v troubě.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksbaklažánů
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 kspapriky
1 ksžemle
400 gmletého masa (jehněčí, vepřové)
20 gmásla
4 lžícemléka
3 lžíceoleje
2 lžícestrouhanky
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Baklažány podélně rozkrojíme, zalijeme vařící vodou a necháme stát 10 minut
2. Potom je vydlabeme, osolíme a necháme odležet
3. Drobně nakrájenou cibuli, česnek, papriky a petrželku podusíme na rozpáleném oleji 4. Nakonec podušenou směs promícháme v mléce s máčenou žemlí, mletým masem, solí, pepřem a usekanou dužinou z baklažánů
5. Půlky baklažánů osušíme, naplníme směsí, posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme ve vyhřáté troubě kolem 180 °C (asi 40 minut).

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory nebo pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy