REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicový nákyp II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp z povařené brokolice, salámu, strouhaného sýra, vajíček a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gbrokolice
100 gstrouhaného sýra (eidamu nebo nivy)
100 gměkkého salámu
100 g polohrubé mouky
200 mlmléka
4 ksvajec
3 ksstroužků česneku
1 ksbalíčku prášku do poečiva
1 ks svazku jarní cibulky
muškátový oříšek
mletý pepř
majoránka
máslo na vymazání pekáčku
voda
sůl

Postup:

1. Brokolici rozebereme na růžičky, 8 minut povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky
2. Uvařenou brokolici, nahrubo nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájený salám, strouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř, špetku muškátového oříšku a majoránky dáme do mísy, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme
3. Směs nalijeme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy