REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z brokolice, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.



Postup:

1. Syrovou brokolici rozebranou na růžičky a anglickou slaninu rozsekáme v robotu
2. Dáme do mísy, přidáme žloutky, plnotučný tvaroh, oloupané utřené stroužky česneku, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a vše dobře promícháme
3. Nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Ze směsi vytvarujeme středně velké karbanátky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeným olejem
5. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 30 minut), v polovině pečení karbanátky obrátíme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy