REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové lívance s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance z kynutého bramborového těsta, servírované obložené ochucenou masovou směsí, posypané nivou.


Ingredience:
300 guvařených brambor ve slupce
300 gsyrových brambor
150 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
2 ksvajec
3 dlmléka
olej
sůl
Na oblohu:
3 lžícekečupu
2 lžíceoleje
250 gmletého masa
1 kscibule
mletý pepř
niva na posypání
sůl

Postup:

1. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce se špetkou soli, lžičkou mouky a kvásek necháme 10 minut stát na teplém místě
2. Vařené i syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s vejci a polohrubou moukou, přilijeme vzešlý kvásek, zaděláme řídké těsto, které necháme ve větší nádobě vykynout (pozor, těsto hodně nabude a nádoba by měla být opravdu dostatečně velká)
3. Mezitím oloupanou cibuli nakrájenou na drobno orestujeme dozlatova na rozehřátém oleji, přidáme mleté maso ochucené solí, mletým pepřem, kečupem a vše chvíli opékáme
4. Z vykynutého těsta opečeme na pánvi v rozehřátém oleji lívance, každý obložíme trochou připravené masové směsi, posypeme rozdrobenou nivou a ihned podáváme.

Doporučení:

Lívance budou obzvlášť chutné, když je ještě krátce zapečeme pod grilem, aby se sýr roztavil.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy