REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alobalové obědové balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí řízky z noh (bez kosti)
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
750 gbrambor
100 ganglické slaniny
grilovací koření
rostlinný olej
majoránka
kečup
pepř
sůl
alobal na zabalení

Postup:
  1. Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, pokapeme olejem a necháme odležet, klidně i do druhého dne
  2. Brambory, papriky a cibule očistíme, nakrájíme na plátky
  3. Plátky brambor vložíme do mísy, osolíme, posypeme majoránkou, pokapeme olejem, promícháme
  4. Utrhneme si čtyři kusy alobalu, na každý vyrovnáme 1/2 porce brambor, dále vrstvíme kolečka cibule, dáme plátek masa, pak opět cibuli, proužky paprik, zastříkneme kečupem, pak kousky anglické slaniny, poslední vrstvu dáme druhou část brambor, balíčky důkladně zabalíme
  5. Alobalové balíčky vyskládáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme 1 hodinu
  6. Balíčky vytáhneme z touby, opatrně z vrchu částečně rozbalíme a ihned, horké, podáváme v alobalu, který mírně ohrneme, vytvoříme tak alobalové misky.
Doporučení:

Kuřecí maso můžeme nahradit například masem vepřovým, pak pečeme balíčky o něco déle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy