REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alobalové obědové balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí řízky z noh (bez kosti)
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
750 gbrambor
100 ganglické slaniny
grilovací koření
rostlinný olej
majoránka
kečup
pepř
sůl
alobal na zabalení

Postup:
  1. Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, pokapeme olejem a necháme odležet, klidně i do druhého dne
  2. Brambory, papriky a cibule očistíme, nakrájíme na plátky
  3. Plátky brambor vložíme do mísy, osolíme, posypeme majoránkou, pokapeme olejem, promícháme
  4. Utrhneme si čtyři kusy alobalu, na každý vyrovnáme 1/2 porce brambor, dále vrstvíme kolečka cibule, dáme plátek masa, pak opět cibuli, proužky paprik, zastříkneme kečupem, pak kousky anglické slaniny, poslední vrstvu dáme druhou část brambor, balíčky důkladně zabalíme
  5. Alobalové balíčky vyskládáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme 1 hodinu
  6. Balíčky vytáhneme z touby, opatrně z vrchu částečně rozbalíme a ihned, horké, podáváme v alobalu, který mírně ohrneme, vytvoříme tak alobalové misky.
Doporučení:

Kuřecí maso můžeme nahradit například masem vepřovým, pak pečeme balíčky o něco déle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy