Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kuřecí řízky z noh (bez kosti) |
2 ks | červené masité papriky |
2 ks | cibule |
750 g | brambor |
100 g | anglické slaniny |
grilovací koření | |
rostlinný olej | |
majoránka | |
kečup | |
pepř | |
sůl | |
alobal na zabalení |
Postup:
- Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, pokapeme olejem a necháme odležet, klidně i do druhého dne
- Brambory, papriky a cibule očistíme, nakrájíme na plátky
- Plátky brambor vložíme do mísy, osolíme, posypeme majoránkou, pokapeme olejem, promícháme
- Utrhneme si čtyři kusy alobalu, na každý vyrovnáme 1/2 porce brambor, dále vrstvíme kolečka cibule, dáme plátek masa, pak opět cibuli, proužky paprik, zastříkneme kečupem, pak kousky anglické slaniny, poslední vrstvu dáme druhou část brambor, balíčky důkladně zabalíme
- Alobalové balíčky vyskládáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme 1 hodinu
- Balíčky vytáhneme z touby, opatrně z vrchu částečně rozbalíme a ihned, horké, podáváme v alobalu, který mírně ohrneme, vytvoříme tak alobalové misky.
Kuřecí maso můžeme nahradit například masem vepřovým, pak pečeme balíčky o něco déle.