REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alobalové obědové balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí řízky z noh (bez kosti)
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
750 gbrambor
100 ganglické slaniny
grilovací koření
rostlinný olej
majoránka
kečup
pepř
sůl
alobal na zabalení

Postup:
  1. Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, pokapeme olejem a necháme odležet, klidně i do druhého dne
  2. Brambory, papriky a cibule očistíme, nakrájíme na plátky
  3. Plátky brambor vložíme do mísy, osolíme, posypeme majoránkou, pokapeme olejem, promícháme
  4. Utrhneme si čtyři kusy alobalu, na každý vyrovnáme 1/2 porce brambor, dále vrstvíme kolečka cibule, dáme plátek masa, pak opět cibuli, proužky paprik, zastříkneme kečupem, pak kousky anglické slaniny, poslední vrstvu dáme druhou část brambor, balíčky důkladně zabalíme
  5. Alobalové balíčky vyskládáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme 1 hodinu
  6. Balíčky vytáhneme z touby, opatrně z vrchu částečně rozbalíme a ihned, horké, podáváme v alobalu, který mírně ohrneme, vytvoříme tak alobalové misky.
Doporučení:

Kuřecí maso můžeme nahradit například masem vepřovým, pak pečeme balíčky o něco déle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy