Uvařené těstoviny zapečené s bešamelovou sýrovou omáčkou, hráškem a klobásou.
Ingredience:
300 g | těstovin |
200 g | mraženého zeleného hrášku |
100 g | nastrouhaného tvrdého sýru |
50 g | másla |
40 g | hladké mouky |
4 dl | mléka |
2 ks | žloutků |
2 ks | nožiček klobásy |
muškátový oříšek | |
mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rozpustíme 30 g másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a na mírném ohni za stálého míchání svaříme v hustý bešamel, který sundáme z tepla, vmícháme 2/
3 na jemno nastrouhaného sýru, ochutíme pepřem, špetkou soli i nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec do chladnoucího bešamelu vmícháme žloutky
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat
3. Uvařené těstoviny promícháme s rozmrazeným hráškem a na tenká kolečka nakrájenými klobásami
4. Na dno zbylým máslem vymazaných zapékacích misek nalijeme trochu bešamelu, na něj dáme vrstvu těstovin, zalijeme bešamelem, opět poklademe těstovinami a znovu zalijeme bešamelem, povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem
5. Naplněné misky dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme 40 minut.