REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bešamelová omáčka se sýrem a těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny zapečené s bešamelovou sýrovou omáčkou, hráškem a klobásou.


Ingredience:
300 gtěstovin
200 gmraženého zeleného hrášku
100 gnastrouhaného tvrdého sýru
50 gmásla
40 ghladké mouky
4 dlmléka
2 ksžloutků
2 ksnožiček klobásy
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rozpustíme 30 g másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a na mírném ohni za stálého míchání svaříme v hustý bešamel, který sundáme z tepla, vmícháme 2/
3 na jemno nastrouhaného sýru, ochutíme pepřem, špetkou soli i nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec do chladnoucího bešamelu vmícháme žloutky
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat
3. Uvařené těstoviny promícháme s rozmrazeným hráškem a na tenká kolečka nakrájenými klobásami
4. Na dno zbylým máslem vymazaných zapékacích misek nalijeme trochu bešamelu, na něj dáme vrstvu těstovin, zalijeme bešamelem, opět poklademe těstovinami a znovu zalijeme bešamelem, povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem
5. Naplněné misky dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy