REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské kuřecí karí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z variací na asijské karí, tentokrát z kuřecího masa a dalších typických ingrediencí.


Ingredience:
4 kskuřecí prsní řízky (prostě prsa)
1 ksvelký stroužek českého česneku nebo 3 cizí ...
1 ks3 cm velký kousek čerstvého zázvoru
1 ksvelké červené chilli papričky
1 svazekčerstvého koriandru
150 mlkuřecího vývaru, nejlépe domácího
5 lžicarašídového másla
4 lžíceWok oil oriental (made in Kaufland)
300 gjasmínové rýže
200 gřeckého jogurtu (toto striktně ... nenahrazovat kysanou smetanou atd.)
1 plechovka (160 ml)kokosového mléka

Postup:

1. Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky, zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru na hrubší pastu, já jsem použila strunový drtič z Tupperware, je-li třeba, přidejte pár kapek vody
2. Ve woku si rozpalte olej, očistěte maso od blan, kostiček, omyjte, řádně osušte, překrájejte na větší kusy a vhoďte do pánve, zhruba 5 minut zprudka opékejte za intenzivního míchání ze všech stran
3. Přimíchejte umixovanou pastu a ještě chvilku promíchejte s masem, pak přidejte arašídové máslo, vývar, jogurt a osolte, za mírného probublávání vařte cca 10 min
4. Poté přidejte kokosové mléko a vařte do úplného změknutí masa a zhoustnutí omáčky, přidejte zbylé lístky koriandru
5. Jasmínovou rýži uvařte dle svých zvyklostí nebo dle návodu na obalu
6. Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy