REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky s masovými kuličkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky a pečené masové kuličky střídavě napíchané na špejle nebo rozmarýnové větvičky, servírované spolu se zeleninou.


Ingredience:
750 gbrambor
100-150 ghladké mouky
1 lžičkamajoránky
1/2 lžičkymletého kmínu
5 ksstroužků česneku
1 ksvejce
2 dlmléka
olej
mletý pepř
sůl
Na masové kuličky:
500 gmletého masa
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 ksstřední cibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na dohotovení:
rozmarýnové větvičky

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme, necháme krátce odstát, přebytečnou tekutinu slijeme a lehce vymačkáme
2. Pak je zalijeme mlékem, přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané utřené stroužky česneku, majoránku, mletý kmín, pepř, sůl a důkladně promícháme, aby ve směsi nezůstaly hrudky
3. V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a z bramborového těsta v něm po obou stranách dozlatova usmažíme placičky silné asi 0,5 cm
4. Mleté maso smícháme s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, vejcem, mletou pálivou paprikou, solí a pepřem, vytvarujeme kuličky velké jako pingpongové míčky, rozložíme je na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 5 minut
5. Z masových kuliček a bramboráčků utvoříme pyramidy a to tak, že na špejle nebo rozmarýnové větvičky střídavě napichujeme masové kuličky a bramboráčky, aby držely pohromadě a podáváme s čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy