Bramboráčky z brambor, krupice a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané obložené kuřecí směsí, ozdobené nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
10 ks | středně velkých brambor |
6 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
8 lžic | hladké mouky |
2 lžíce | hrubé krupice |
mletý pepř | |
majoránka | |
mletý kmín | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na kuřecí směs: | |
500 g | kuřecích stehenních řízků |
200 ml | zeleninové směsi na tousty |
1 ks | cibule |
grilovací koření | |
škrobová moučka | |
olej | |
sůl | |
Na posypání: | |
100 g | eidamu |
Postup:
1. Do mísy dáme oloupané, na jemno nastrouhané brambory, oloupané utřené stroužky česneku, vejce, hrubou krupici, hladkou mouku, osolíme, okořeníme a vše dobře promícháme
2. Potom na rozehřátém oleji zvolna smažíme bramboráčky po obou stranách dozlatova
3. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochu orestujeme, pak přilijeme zeleninovou směs a dusíme, dokud maso nezměkne (můžeme zahustit škrobovou moučkou)
4. Na talíř rozložíme bramboráčky, přidáme masovou směs a posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.