REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky s kuřecí směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky z brambor, krupice a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané obložené kuřecí směsí, ozdobené nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
10 ksstředně velkých brambor
6 ksstroužků česneku
1 ksvejce
8 lžichladké mouky
2 lžícehrubé krupice
mletý pepř
majoránka
mletý kmín
olej na smažení
sůl
Na kuřecí směs:
500 gkuřecích stehenních řízků
200 mlzeleninové směsi na tousty
1 kscibule
grilovací koření
škrobová moučka
olej
sůl
Na posypání:
100 geidamu

Postup:

1. Do mísy dáme oloupané, na jemno nastrouhané brambory, oloupané utřené stroužky česneku, vejce, hrubou krupici, hladkou mouku, osolíme, okořeníme a vše dobře promícháme
2. Potom na rozehřátém oleji zvolna smažíme bramboráčky po obou stranách dozlatova
3. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochu orestujeme, pak přilijeme zeleninovou směs a dusíme, dokud maso nezměkne (můžeme zahustit škrobovou moučkou)
4. Na talíř rozložíme bramboráčky, přidáme masovou směs a posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy