Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s bramborami, rajčaty, česnekem a mrkví doměkka.
Ingredience:
750 g | brambor |
600 g | vepřové plece |
400 g | konzervovaných rajčat |
1 lžička | hnědého cukru |
1/4 lžičky | mletého kmínu |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | hřebíčků |
2 ks | bobkových listů |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
vývar | |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou
2. V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, vsypeme kostky masa, ze všech stran opečeme, přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev a ještě krátce opečeme
3. Podlijeme vývarem, promícháme, přidáme hřebíčky, bobkové listy, mletý kmín a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut, když je maso téměř měkké přidáme oloupané na menší kousky nakrájené brambory, vlijeme pokrájená sterilovaná rajčata i s nálevem, osolíme a vše společně dusíme doměkka (asi 20 minut)
4. Nakonec dochutíme hnědým cukrem, citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.