REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové špalky s uzeným a zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové noky servírované s kousky uzeného masa a podušeným zelím.


Ingredience:
Na noky:
700 gve slupce uvařených brambor
130 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
voda na podlití
sůl
Maso:
500 guzeného masa
1 kscibule
olej
Na zelí:
680 gzelí ve sladkokyselém nálevu
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
cukr
sůl

Postup:

1. Den předem uvařené brambory oloupeme, a nastrouháme na jemno
2. Na vále smícháme jemně osolené brambory s vejcem a mouku, vypracujeme tužší těsto (dle potřeby přidáme mouku)
3. Těsto rozdělíme na díly a z těch vytvarujeme jednotlivé válečky o průměru cca 2 cm
4. Nožem rozkrájíme válečky na stejně velké špalky
5. Ty pak postupně vkládáme do vroucí vody a po zavaření je opatrně nadzvedneme, aby se nepřilepily ke dnu
6. Jakmile nám špalky vyplavou napovrch, ještě je cca 2 minuty povaříme a poté pomocí cedníku vyjmeme, dále vaříme další dávku
7. Zelí dáme vařit s trochou vody na cca 10 minut
8. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, tou pak zelí zahustíme, ještě chvíli zelí s jíškou provaříme, dochutíme solí a cukrem
9. Uzené maso nakrájíme na menší kostky spolu s oloupanou cibulí a vše na oleji orestujeme
10. Na talíř poklademe špalky se zelím a navrch přidáme orestované kousky masa s cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy