Pečené kotlety servírované s chutnou kaší z vařených rozšťouchaných brambor, kořenové zeleniny a másla.
Ingredience:
4 ks | kotlet s kostí |
2 lžíce | olivového oleje + na pokapání |
grilovací koření | |
Na kaši: | |
10 ks | brambor |
2 ks | mrkve |
1 ks | kořenové petržele |
1/2 ks | bulvy celeru |
100 g | másla |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očistěné kotlety omyjeme, osušíme, po obou stranách hustě posypeme grilovacím kořením, poté je opečeme na sucho v grilovací pánvi z každé strany 3 minuty
2. Teprve potom kotlety potřeme olejem, dáme do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, pak maso vyjmeme a před podáváním necháme chvilku odpočinout
3. Mezitím očištěnou zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme je v osolené vodě doměkka, poté je scedímě, propasírujeme nebo rozšťoucháme na hladkou kaši, přidáme máslo, podle potřeby dosolíme a dobře promícháme
4. Na talířích vytvoříme z kaše dvěma lžícemi noky, přidáme kotlety, přelijeme je vypečenou šťávou nebo jen pokapeme olivovým olejem a podáváme.