REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Famózo dle George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Improvizace z dovolené, která se ukázala velmi jedlou! Jeden z receptů na úpravu pokrmů na elektrické pánvi.


Ingredience:
450 gvepřové krkovičky
150 gtortilla chips
150 gsalsy (studená omáčka)
150 gpórku
100 gkečupu
70 goliv v nálevu (bez nálevu)
8 ksstroužků česneku
3 ksrajčat
2 kspaprik
3 dclvody
6 lžiccukru krupice
grilovací koření
vegeta (i na solení)
sójová omáčka
olej

Postup:

1. Krkovičku nakrájíme na plátky a rozklepeme paličkou
2. Do mísy nalijeme trochu oleje a pak jednotlivé plátky okořeněné grilovacím kořením a vegetou, klademe jeden na druhý
3. Jednotlivé kousky masa prokládáme ještě plátky nakrájeného česneku a olej doléváme tak, aby byly steaky potopeny
4. Nakonec mísu zatížíme talířkem a dáme ji do ledničky přes noc marinovat
5. Druhý den nakrájíme plátky masa na dlouhé nudličky
6. Pokrájíme pórek na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na tenké měsíčky
7. Rozpálíme elektrickou pánev a nejprve zprudka orestujeme kousky masa, pak teplotu pánve dáme na minimum
8. Na hotové maso nasypeme papriku, rajčata a pórek a vše důkladně promícháme
9. Podlijeme 3 dcl vody a přidáme olivy, kečup, salsu, tortilla chipsi a opět dobře promícháme
10. Dochutíme cukrem, grilovacím kořením, vegetou a sójovou omáčkou a vše po promíchání necháme cca 10 minut podusit.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem, rýží nebo opékanými bramborami.

Poznámka:

Tento pokrm lze připravovat i v hluboké pánvi na ohni. Teplotu na elektrické pánvi máme mezi jedničkou a dvojkou, tedy velmi mírný příkon tepla, kromě restování masa, kdy na pánvi lze na termostatu mít i třetí stupeň, po přidání zeleniny však nesmíme zapomenout teplotu pánve stáhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy