REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Famózo dle George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Improvizace z dovolené, která se ukázala velmi jedlou! Jeden z receptů na úpravu pokrmů na elektrické pánvi.


Ingredience:
450 gvepřové krkovičky
150 gtortilla chips
150 gsalsy (studená omáčka)
150 gpórku
100 gkečupu
70 goliv v nálevu (bez nálevu)
8 ksstroužků česneku
3 ksrajčat
2 kspaprik
3 dclvody
6 lžiccukru krupice
grilovací koření
vegeta (i na solení)
sójová omáčka
olej

Postup:

1. Krkovičku nakrájíme na plátky a rozklepeme paličkou
2. Do mísy nalijeme trochu oleje a pak jednotlivé plátky okořeněné grilovacím kořením a vegetou, klademe jeden na druhý
3. Jednotlivé kousky masa prokládáme ještě plátky nakrájeného česneku a olej doléváme tak, aby byly steaky potopeny
4. Nakonec mísu zatížíme talířkem a dáme ji do ledničky přes noc marinovat
5. Druhý den nakrájíme plátky masa na dlouhé nudličky
6. Pokrájíme pórek na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na tenké měsíčky
7. Rozpálíme elektrickou pánev a nejprve zprudka orestujeme kousky masa, pak teplotu pánve dáme na minimum
8. Na hotové maso nasypeme papriku, rajčata a pórek a vše důkladně promícháme
9. Podlijeme 3 dcl vody a přidáme olivy, kečup, salsu, tortilla chipsi a opět dobře promícháme
10. Dochutíme cukrem, grilovacím kořením, vegetou a sójovou omáčkou a vše po promíchání necháme cca 10 minut podusit.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem, rýží nebo opékanými bramborami.

Poznámka:

Tento pokrm lze připravovat i v hluboké pánvi na ohni. Teplotu na elektrické pánvi máme mezi jedničkou a dvojkou, tedy velmi mírný příkon tepla, kromě restování masa, kdy na pánvi lze na termostatu mít i třetí stupeň, po přidání zeleniny však nesmíme zapomenout teplotu pánve stáhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy