Improvizace z dovolené, která se ukázala velmi jedlou! Jeden z receptů na úpravu pokrmů na elektrické pánvi.
Ingredience:
450 g | vepřové krkovičky |
150 g | tortilla chips |
150 g | salsy (studená omáčka) |
150 g | pórku |
100 g | kečupu |
70 g | oliv v nálevu (bez nálevu) |
8 ks | stroužků česneku |
3 ks | rajčat |
2 ks | paprik |
3 dcl | vody |
6 lžic | cukru krupice |
grilovací koření | |
vegeta (i na solení) | |
sójová omáčka | |
olej |
Postup:
1. Krkovičku nakrájíme na plátky a rozklepeme paličkou
2. Do mísy nalijeme trochu oleje a pak jednotlivé plátky okořeněné grilovacím kořením a vegetou, klademe jeden na druhý
3. Jednotlivé kousky masa prokládáme ještě plátky nakrájeného česneku a olej doléváme tak, aby byly steaky potopeny
4. Nakonec mísu zatížíme talířkem a dáme ji do ledničky přes noc marinovat
5. Druhý den nakrájíme plátky masa na dlouhé nudličky
6. Pokrájíme pórek na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na tenké měsíčky
7. Rozpálíme elektrickou pánev a nejprve zprudka orestujeme kousky masa, pak teplotu pánve dáme na minimum
8. Na hotové maso nasypeme papriku, rajčata a pórek a vše důkladně promícháme
9. Podlijeme 3 dcl vody a přidáme olivy, kečup, salsu, tortilla chipsi a opět dobře promícháme
10. Dochutíme cukrem, grilovacím kořením, vegetou a sójovou omáčkou a vše po promíchání necháme cca 10 minut podusit.
Podáváme s čerstvým chlebem, rýží nebo opékanými bramborami.
Poznámka:Tento pokrm lze připravovat i v hluboké pánvi na ohni. Teplotu na elektrické pánvi máme mezi jedničkou a dvojkou, tedy velmi mírný příkon tepla, kromě restování masa, kdy na pánvi lze na termostatu mít i třetí stupeň, po přidání zeleniny však nesmíme zapomenout teplotu pánve stáhnout.