Vepřové maso ve vlastní šťávě prohřáté na cibulce s vejci, ochucené solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Ingredience:
415 g | vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
4 ks | vajec |
1 ks | cibule |
citrónová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z vychlazené konzervy oddělíme sádlo a maso jemně posekáme 2. Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání dobře prohřejeme
3. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, až se vejce srazí
4. Nakonec hašé přisolíme, opepříme a nepatrně okyselíme citrónovou šťávou.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.