Vzpomínka na totalitní hospodské hity na tzv. “Kaťák”, což byla rychlá pikantní minutka z nudliček vepřového masa zprudka opečených na pánvi, chvíli podušených spolu s kousky papriky, česneku a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | vepřové kýty |
4 lžíce | ostrého kečupu |
4 lžíce | nakládaných kapií |
1 lžíce | worchesteru |
1 lžička | chilli |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | malé feferonky |
2 ks | kyselé okurky |
2 ks | cibule |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, pak jej vyjmeme z pánve.
- Do výpeku po mase dáme cibuli pokrájenou na klínky, česnek, kečup, nasekané feferonky (pálivost a množství je na konzumentovi), zakápneme worchesterem a opékáme 4 minuty.
- Vrátíme maso, přidáme kapie, nakrájené kyselé okurky a vše chvilku podusíme.
Podáváme s chlebem, či hranolky.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika