REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košovská specialita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod druhým názvem Prievidzká.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
200 gvepřové kotlety (kýty)
50 gkyselých okurek
50 gslaniny
1 kscibule
0,2 lsmetany
1 lžíceplnotučnéhořčice
pepř, voda
červená pálivá paprika
vegeta

Postup:

1. Na plátky nakrájené vepřové maso mírně rozklepeme a nakrájíme na nudličky
2. Na kousky nakrájenou slaninu orestujeme na pánvičce a přidáme na drobno nakrájenou cibuli (restujeme dozlatova)
3. Přidáme vepřové nudličky a ze všech stran orestujeme
4. Podlijeme trochou vody a přidáme, na jemno nastrouhaný, okurek
5. Rozmícháme lžíci hořčice a dolijeme smetanu (předem rozmíchanou s trochou vlažné vody)
6. Dochutíme kořením, přisolíme vegetou a nezapomeneme na pálivou papriku
7. Zahustíme moukou nebo solamylem
8. Servírujeme horké s čerstvým pečivem.

Doporučení:

– Pro ostřejší říz pokrmu můžeme přidat chilli papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy