REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehla pana starosty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso, játra, slanina, cibule a žampióny na jehle.


Ingredience:
500 gvepřového masa
250 gvepřových jater
150 gslaniny
150 gcibule
80 gjemné hořčice
80 goleje na opékání
75 gžampiónů
50 goleje
1/2 kscitrónu (šťáva)
sladká paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme v chladu 60 minut odležet
2. Vepřová játra nakrájíme na malé kousky a obalíme do plátků slaniny
3. Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampiónu
4. Celý špíz osolíme, opepříme, posypeme paprikou a orestujeme po obou stranách na horkém oleji
5. Při podávání zdobíme špíz hořčicí.

Doporučení:

Příloha: Smažené hranolky, opékané brambory, zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy