REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Vepřové plátky s kapary omáčkou

Krátce restované plátky z vepřového masa přelité zajímavou omáčkou s nasekanými kapary, petrželkou a smetanou.

Vepřové plátky s majoránkou a česnekem

Nakrájené plátky vepřové kýty, naklepané, potřené se solí utřeným česnekem a naložené do marinády z rozšlehaných vajec, Solamylu a Vegety, po 2 dnech zprudka opečené na pánvi, nebo roštu grilu.

Vepřové plátky se sýrem

Recept našeho dopisovatele pana Marounka na marinované vepřové plátky opečené na sádle, potřené pikantní sýrovou pastou.

Vepřové plátky zapečené s paštikou

Vepřová kýta zapečená s uzeným sýrem, paštikou a žampióny.

Vepřové ražničí

Plátky vepřové kýty nebo panenky napíchané na jehle střídavě s kousky cibule, servírované podlité šťávou z výpeku.

Vepřové rolky s ananasem

Plátky vepřové panenky pokladené kousky ananasu, chilli papričkou a koriandrem, zatočené do rolek, upečené doměkka.

Vepřové řízky na česneku

Plátky vepřových řízků opečené na sádle, servírované přelité pikantní omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřové řízky na majoránce

Plátky vepřových řízků zprudka opečené na pánvi na oleji, podlité vodou a chvíli podušené zaklopené spolu s kostičkami slaniny a cibulí, ochucené majoránkou a rajčatovým protlakem, servírované posypané nastrouhaným sýrem.

Vepřové řízky na pórku

Vepřové řízky opečené na rozehřátém oleji, servírované s dušeným nakrájeným pórkem zalitým smetanou, ochuceným mletým zázvorem, pepřem a solí.

Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami

Naklepané vepřové řízky opečené na másle, servírované obložené dušenými ředkvičkami a přelité omáčkou z másla po opékání řízků, smetany, hořčice, pažitky, pepře a soli.

Vepřové řízky s hruškami

Opečené plátky masa servírované se smetanovou omáčkou ochucenou hruškami.

Vepřové řízky s párkovou směsí

Naklepané a osolené vepřové řízky opečené hezky z obou stran na rozpáleném oleji, podávané překryté směsí z párků, cibule, sterilizované papriky, chilli a soli.

Vepřové v sladkokyselé omáčce

Vepřové maso nakrájené na kostičky s omáčkou.

Vepřové žebírko cikánské

Opečené vepřové žebírko přelité výpekem s přísadou rajčatového protlaku, ozdobené opečenou slaninou.

Vepřové žebírko na pivě

Zprudka opečené vepřové žebírko, chvíli podušené spolu s párky, podlité pivem a dochucené kečupem.

Vepřové žebírko se šunkou a vejcem

Naklepané kotlety opečené na sádle, servírované obložené opečenou šunkou a sázeným vejcem.

Vepřový řízek plněný sýrem

Opečené řízky plněné sýrem, servírované s ochuceným orestovaným špenátem, obložené rajčaty.

Vepřový steak s bylinkami

Nakládaná vepřová panenka s pikantní omáčkou.

Vepřový steak s třešňovým čatní

Opečené steaky servírované s povařenými a pak orestovanými fazolkami a třešňovým čatní.

Zbojnická pečeně

Špízy připravené z vepřové kýty, salámu, slaniny a cibule.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy