REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové nudličky gyros

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky nakrájené z vepřového plecka, obalené ve směsi koření gyros a škrobové moučky, zprudka orestované na oleji, servírované smíchané se syrovou cibulí, paprikou a ledovým salátem. Podáváme jako hlavní chod, například s hranolky, nebo jako chuťovku k pivu či vínu.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
200 gledového salátu
2 ksčervené papriky
2 kscibule
škrobová moučka
koření gyros
olej

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, koření gyros promícháme v poměru 1:
2 se škrobovou moučkou a nudličky ve směsi obalíme
2. Obalené nudličky opečeme na oleji, ze všech stran, doměkka 3. Opečené nudličky v míse promícháme se syrovou nakrájenou paprikou, cibulí a ledovým salátem
4. Směs dáme na talíře a posypeme ještě kořením gyros
5. Podáváme jako samostatný pokrm z hranolky, chlebem, pečivem nebo samotné jako chuťovku k pivu, či vínu.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy