Nudličky nakrájené z vepřového plecka, obalené ve směsi koření gyros a škrobové moučky, zprudka orestované na oleji, servírované smíchané se syrovou cibulí, paprikou a ledovým salátem. Podáváme jako hlavní chod, například s hranolky, nebo jako chuťovku k pivu či vínu.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
200 g | ledového salátu |
2 ks | červené papriky |
2 ks | cibule |
škrobová moučka | |
koření gyros | |
olej |
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky, koření gyros promícháme v poměru 1:
2 se škrobovou moučkou a nudličky ve směsi obalíme
2. Obalené nudličky opečeme na oleji, ze všech stran, doměkka 3. Opečené nudličky v míse promícháme se syrovou nakrájenou paprikou, cibulí a ledovým salátem
4. Směs dáme na talíře a posypeme ještě kořením gyros
5. Podáváme jako samostatný pokrm z hranolky, chlebem, pečivem nebo samotné jako chuťovku k pivu, či vínu.
Text i foto: D. Marounek