Zprudka na pánvi orestované nudličky vepřového masa, chvíli podušené mírně podlité vodou spolu s kousky pórku, červené masité papriky a lusků zelených fazolek, ochucené kečupem, kari, zázvorem a chilli.
Ingredience:
500 g | vepřových nudliček |
200 g | zelených mražených fazolek |
2 lžíce | kečupu |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší červené papriky |
1 ks | pórku |
zázvor | |
chilli | |
voda | |
kari | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej, přidáme vepřové nudličky a zprudka je orestujeme ze všech stran
2. K masu přidáme nakrájený pórek na kolečka, papriku na nudličky a kousky fazolek, vše podlijeme troškou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme chvíli do měkka
3. Když je maso měkké, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, ochutíme zázvorem, kari, chilli, osolíme a ještě 5 minut podusíme
4. Směs podáváme s hranolky, brambory, či rýží, je výtečná i s chlebem nebo pečivem.