Recept na využití jidášova ucha v masové směsi připravené na asijský způsob. Jednoduchý recept, oběd uvařený do 30 minut.
Ingredience:
300 g | vepřové kýty |
50 g | čerstvého jidášova ucha (5g sušeného, před přípravou namočíme) |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | mrkev |
1 ks | kousek chilli papričky |
1/2 ks | pórku |
1/4 ks | celeru |
1 lžíce | solamylu (škrobová moučka) |
1 lžička | nastrouhaného zázvoru |
sezamové semínko | |
sójová omáčka | |
olej | |
sůl | |
čínské nudle jako příloha |
Postup:
- Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na nudličky, které obalíme ve škrobové moučce.
- Mrkev, celer nakrájíme taky na nudličky, pórek na kolečka, česnek na plátky, oloupaný zázvor nastrouháme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, vepřové nudličky restujeme 3 minuty. Přidáme jidášovo ucho (menší plodnice necháme v celku, větší překrájíme), mrkev, celer, pórek, česnek, zázvor, kousek chilli, zastříkneme sójovou omáčkou, dusíme pod pokličkou do měkka.
- Hotovou směs rozprostřeme na uvařené čínské nudle, posypeme sezamovým semínkem.
Text i foto: D. M.