Zprudka opečené kousky vepřového masa spolu s ananasem, cibulí a dalšími ingrediencemi s vůní a chutí po zázvoru.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600-800 g | vepřového masa |
100 g | kompotovanbého ananasu |
3 lžíce | bílého vína |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
1 lžíce | sójové moučky |
1 lžička | mletého zázvoru |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | většího rajčete |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme je do misky, promícháme se sójovou omáčkou, mletou pálivou paprikou, worcesterskou omáčkou a vínem, necháme nejméně 1 hodinu v lednici marinovat
2. Očistíme jarní cibulku, nakrájíme ji na špalíky, rajče nakrájíme na kostičky (můžeme odstranit slupku), ananas necháme okapat
3. Ve větší hluboké pánvi rozpálíme olej a maso i s marinádou v něm zprudka orestujeme, osolíme, okořeníme pepřem a mírně dochutíme i octem
4. Přidáme cibulku, rajče a mletý zázvor, vše chvíli podusíme a nakonec vmícháme kousky ananasu.