REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky s kapary omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce restované plátky z vepřového masa přelité zajímavou omáčkou s nasekanými kapary, petrželkou a smetanou.


Ingredience:
4 ksplátků vepřové kýty
1 kscibule
100 gsladké smetany
1 dlbílého vína
2 lžícekaparů
1 lžícenasekané petrželky
strouhaná citronová kůra
hladká mouka
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme
2. Na rozpáleném oleji opečeme do zlatova, odložíme na teplé místo
3. Do šťávy po opékání přidáme nakrájenou cibuli, strouhanou citronovou kůru a podlijeme vínem
4. Přidáme nasekané kapary, petrželku, vmícháme smetanu a krátce povaříme
5. Hotovou omáčku, lehce zaprášíme hladkou moukou, opepříme, osolíme a krátce povaříme
6. Opečené vepřové plátky rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme se zeleninovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy