REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Řízky v majonéze

V ochucené majonéze marinované řízky z vepřové kýty, opečené na oleji dozlatova.

Sladkokyselé vepřové

Na kostičky nakrájené vepřové maso, opečené se zeleninou a kořením doměkka.

Steaky z vepřové panenky

Plátky vepřové panenky pokapané olivovým olejem, posypané bylinkami, solí a pepřem, po chvíli zprudka na pánvi opečené z jedné strany, pak zapečené z druhé strany v troubě pěkně doměkka, servírované pokapané citronovou šťávou a obložené kousky másla.

Svíčkové řezy zapečené s játry

Vepřová svíčková s vejcem, kuřecími játry a sýrem.

Špilberské obložené medailonky

Plátky vepřového masa potřené česnekem, orestované na oleji a obložené zeleninou.

Totalitní “Kaťák”

My starší a pokročilí jsme si “Katův šleh” dávali v restauracích po celém tehdejším Československu. K tomu hranolky a tatarská omáčka, to byla dobrota! :)

Uzená šunka se smetanovým špenátem

Plátky uzené šunky restované na másle podávané na špenátu s cibulkou ochuceném česnekem a zjemněném smetanou.

Uzené maso pana šenkýře

Nudličky uzeného zprudka opečené, pak podušené spolu s lečem, servírované nejlépe s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.

Vepřenka s cibulí

Vepřová plec umletá spolu s máčenými rohlíky, pečlivě promíchaná a dochucená kořením a pak opečená na oleji ve tvaru malých karbanátků.

Vepřenky z mletého masa

Na oleji opečené placičky mletého vepřového masa dochucené paprikou, pepřem a solí, nastavené žemlí, po usmažení servírované na plátcích chleba ochucené hořčicí a cibulí.

Vepřová jehla s restovanou zeleninou

Minutka z vepřové panenky s přílohou orestované zeleniny.

Vepřová kotleta se šalvějí

Marinované kotlety opečené na marinádě, servírované podlité omáčkou z výpeku, dochucenou vývarem, šalvějí a pomerančovou šťávou.

Vepřová krkovice s volským okem

Hořčicí pomazané a moukou posypané plátky krkovice zprudka opečené na oleji, servírované obložené vaječnými volskými oky a chřestem.

Vepřová kýta na rajčatech s ananasem

Vepřová kýta nakrájená na nudličky, poprášená škrobovou moučkou a zprudka opečená na oleji, ochucená sójovou omáčkou a mletým zázvorem, nakonec promíchaná s kostkami ananasu a podušenými spařenými rajčaty.

Vepřová kýta s mandarinkami

Mírně pikantní kousky vepřové kýty (panenky), orestované spolu s bambusovými výhonky a pórkem, servírované s prohřátými mandarinkami.

Vepřová panenka Madagaskar

Chutná, rychlá a také poměrně pikantní úprava vepřové panenky, kterou si rozhodně zamilujete! Minutka z vepřové panenky.

Vepřová panenka Madeira

Zprudka opečené plátky vepřové panenky servírované s omáčkou připravenou z podušené a pak propasírované zeleniny zalité sladkým červeným vínem.

Vepřová panenka na liškách

Plátky vepřové panenky zprudka opečené na pánvi, servírované přelité houbovou omáčkou.

Vepřová panenka s fazolemi

Proužky vepřové panenky orestované na oleji a servírované spolu s podušenou zeleninou a fazolemi.

Vepřová panenka se smetanovou kari omáčkou

Rychle restované medailonky z vepřové panenky přelité jemnou omáčkou připravenou z kari koření, smetany, výpeku z masa a petrželky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy