Nudličky uzeného zprudka opečené, pak podušené spolu s lečem, servírované nejlépe s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Ingredience:
500 g | uzené krkovice |
300 g | sterilovaného leča |
1 dcl | světlého piva |
1 ks | cibule |
mletá červená paprika | |
worcesterská omáčka | |
mletý černý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Uzené maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na oleji
2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme ji
3. Pokrm zalijeme lečem, nalijeme pivo a vše přivedeme k varu, zaprášíme červenou paprikou, opepříme, podle potřeby přisolíme, dochutíme worcesterskou omáčkou, a po chvíli sundáme ze zdroje tepla
4. Podáváme z dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek