REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřenka s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová plec umletá spolu s máčenými rohlíky, pečlivě promíchaná a dochucená kořením a pak opečená na oleji ve tvaru malých karbanátků.


Ingredience:
500 gvepřové plece
2 ksrohlíků
mletá červená paprika
mletý černý pepř
sůl
nakrájená cibule
hořčice
olej

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme, umeleme na masovém strojku s dvěma rohlíky namočenými ve vodě
2. Směs dochutíme solí, paprikou a pepřem, pečlivě promícháme
3. Z připravené hmoty tvarujeme bochánky, které opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji na pánvičce dozlatova
4. Při podávání vepřenky potíráme hořčicí a sypeme krájenou cibulí.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy