REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízkové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z vepřového masa plněného masovo-sýrovou náplní, šunkou a okurčičkami.


Ingredience:
4 ks (po 150 g)tenkých vepřových řízků
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na náplň:
4 ksplátků šunky
4 ksostře kořeněných okurčiček v octě
1 kssvazku petrželky
1 kssvazku pažitky
100 gmletého vepřového masa
75 gčerstvého sýra
1 lžícekaparů

Postup:

1. Na náplň bylinky opláchneme, osušíme a stejně jako kapary nasekáme na jemno a pak dobře promícháme s vepřovým mletým masem a čerstvým sýrem
2. Řízky omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek šunky, potřeme masovo-sýrovou náplní a navrch položíme 1 okurčičku, svineme do závitků, které rozkrájíme na plátky silné 3 cm a napíchneme je na jehly
3. Potom v pánvi na rozehřátém oleji vepřové špízy opékáme z každé strany asi 4 minuty
4. Podáváme ozdobené rozpůlenými kolečky citronu se zeleným listovým salátem a chlebem nebo smaženými hranolky, ale také s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy