Špízy připravené z vepřového masa plněného masovo-sýrovou náplní, šunkou a okurčičkami.
Ingredience:
4 ks (po 150 g) | tenkých vepřových řízků |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
4 ks | plátků šunky |
4 ks | ostře kořeněných okurčiček v octě |
1 ks | svazku petrželky |
1 ks | svazku pažitky |
100 g | mletého vepřového masa |
75 g | čerstvého sýra |
1 lžíce | kaparů |
Postup:
1. Na náplň bylinky opláchneme, osušíme a stejně jako kapary nasekáme na jemno a pak dobře promícháme s vepřovým mletým masem a čerstvým sýrem
2. Řízky omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek šunky, potřeme masovo-sýrovou náplní a navrch položíme 1 okurčičku, svineme do závitků, které rozkrájíme na plátky silné 3 cm a napíchneme je na jehly
3. Potom v pánvi na rozehřátém oleji vepřové špízy opékáme z každé strany asi 4 minuty
4. Podáváme ozdobené rozpůlenými kolečky citronu se zeleným listovým salátem a chlebem nebo smaženými hranolky, ale také s bramborovým salátem.