REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky v majonéze

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ochucené majonéze marinované řízky z vepřové kýty, opečené na oleji dozlatova.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty
pepř
sůl
olej na smažení
Na marinádu:
200 gmajonézy
2 lžícesolamylu (škrobu)
1 lžičkamlaté sladké červené papriky
1 lžícesojové omáčky
4 ksvejce
špetka pálivé papriky

Postup:

1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme
2. Majonézu promícháme s rozšlehanými vejci, solamylem a sojovou omáčkou, přidáme mletou sladkou a pálivou papriku, opět vše důkladně promícháme
3. Do nálevu vložíme naklepané řízky a necháme v lednici marinovat a to minimálně 24 hodin
4. Plátky masa necháme okapat, pak je pozvolna opečeme na mírně rozpáleném oleji, z obou stran.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy