REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselé vepřové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nakrájené vepřové maso, opečené se zeleninou a kořením doměkka.


Ingredience:
500 gvepřového masa
20 mloleje
2 lžičkysójové omáčky
2 lžičkycukru
1 lžícemásla
2 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kssvazku jarní cibulky
1 kscibule bílé
1 kscibule červené
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky
2. Očištěné papriky nakrájíme na drobné kousky, oškrábané mrkve i očištěné jarní cibulky na kolečka a oloupané cibule na tenká kolečka
3. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájené cibule, pak přidáme maso, oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, orestujeme, přidáme zbylou zeleninu a opékáme, dokud nejsou všechny suroviny měkké
4. Směs pocukrujeme, přidáme sójovou omáčku, změklé máslo a dle chuti osolíme a opepříme
5. Nakonec pokapeme citronovou šťávou a podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy