REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky z vepřové panenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové panenky pokapané olivovým olejem, posypané bylinkami, solí a pepřem, po chvíli zprudka na pánvi opečené z jedné strany, pak zapečené z druhé strany v troubě pěkně doměkka, servírované pokapané citronovou šťávou a obložené kousky másla.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové panenky
1 lžícemásla
1/2 dlolivového oleje
1 hrstnasekaných oblíbených bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn ...)
čerstvě podrcený černý pepř
citronová šťáva
hrubozrrná sůl

Postup:

1. Panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme tak na cca 4 cm silné plátky, které dlaní rozmačkáme, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami a necháme odpočinout tak 5 min
2. Na oleji, na rozpálené pánvi (když je to možné tak steakové), dáme steaky zprudka opéct, ale neobracíme, necháme je pouze na jedné straně, dokud nám vrch masíčka nezbledne
3. Pak steaky přendáme do zapékací mísy a při teplotě 200 °C zapékáme cca 8-10 minut
4. Upečené steaky pokapeme citrónovou šťávou, na každý položíme plátek másla a necháme chvilku dojít
5. Podáváme s libovolnými přílohami a salátem a polijeme šťávou z pekáče.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy