Vepřové řízečky naložené v medu a zprudka orestované.
Ingredience:
750 g | vepřové kýty |
50 g | oleje |
pepř | |
sůl | |
kolečka cibule na ozdobu | |
Marináda: | |
60 g | oleje |
1,5 lžíce | medu |
0,5 dl | sójové omáčky |
1 lžička | worcesterové omáčky |
1 lžíce | octa |
2 ks | stroužků česneku |
1/2 lžičky | mletého zázvoru |
Postup:
1. Do hrnce dáme olej, med, sójovou a worcesterskou omáčku, ocet, rozmačkaný česnek, zázvor a za stálého míchání zvolna zahříváme k bodu varu, poté necháme vychladnout
2. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny v chladu naležet
3. Naleželé maso orestujeme (opečeme) zprudka na horkém oleji po obou stranách doměkka
4. Maso vyndáme, do výpeku přidáme trochu marinády, prohřejeme a touto šťávou přelijeme maso, ozdobíme kolečky cibule.