REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízečky s medovou šťávou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízečky naložené v medu a zprudka orestované.


Ingredience:
750 gvepřové kýty
50 goleje
pepř
sůl
kolečka cibule na ozdobu
Marináda:
60 goleje
1,5 lžícemedu
0,5 dlsójové omáčky
1 lžičkaworcesterové omáčky
1 lžíceocta
2 ksstroužků česneku
1/2 lžičkymletého zázvoru

Postup:

1. Do hrnce dáme olej, med, sójovou a worcesterskou omáčku, ocet, rozmačkaný česnek, zázvor a za stálého míchání zvolna zahříváme k bodu varu, poté necháme vychladnout
2. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny v chladu naležet
3. Naleželé maso orestujeme (opečeme) zprudka na horkém oleji po obou stranách doměkka
4. Maso vyndáme, do výpeku přidáme trochu marinády, prohřejeme a touto šťávou přelijeme maso, ozdobíme kolečky cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy