REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízečky v kořeněné majonéze

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované vepřové řízečky, opečené na oleji doměkka.


Ingredience:
4 ksřízků z vepřové kýty
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
100 gmajonézy
1 lžícesolamylu
1 lžícesójové omáčky
2 ksvajec
špetka mleté pálivé papriky
mletá sladká paprika

Postup:

1. Vepřové řízky opláchneme, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme
2. Připravíme si marinádu; majonézu, vejce, mletou sladkou papriku, špetku pálivé papriky, sójovou omáčku, solamyl dobře promícháme a našleháme
3. Připravenou marinádou zalijeme maso a necháme 3-5 dní v chladničce rozležet
4. Pak maso vyndáme a pozvolna opečeme na rozehřátém oleji.

Doporučení:

Podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy