REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarýnová krkovice se slaninou, rajčaty a gorgonzolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutkově připravené plátky den předem marinované krkovice servírované obložené anglickou slaninou, rajčaty a sýrem gorgonzola, podlité omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky vepřové krkovice
4 kssilnější plátky anglické slaniny
3-4 kssnítky čerstvého rozmarýnu
2 ksstředně velká rajčata
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
100 gsýra gorgonzola
1 lžícemásla
1 lžičkasolamylu + trochu studené vody
drcený barevný pepř
voda
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Vepřové plátky mírně naklepeme, na několika místech okraje nařízneme, potřeme olejem, česnekem utřeným se solí a pospyme nejlépe čerstvě nadrceným barevným pepřem, pak je vyskládáme na sebe, mezi každý plátek položíme dvě snítky rozmarýnu, zakryté fólií nebo zaklopené v umělohmotné misce necháme maso do druhého dne marinovat v lednici
  2. Druhý den, na dobře rozpáleném oleji, zprudka opečeme pěkně z obou stran plátky anglické slaniny, pak je vytáhneme, do pánve vložíme plátky krkovice, ty také zprudka opečeme z obou stran, mírně podlijeme vodou a chvíli podusíme zaklopené pokličkou
  3. Na měkké maso poklademe opečené plátky slaniny a na kolečka pokrájená rajčata, kousky gorgonzoly, zaklopíme a necháme chvíli podusit a povolit sýr
  4. Hotové maso opatrně vytáhneme i se slaninou, rajčaty a sýrem, uchováme v teple
  5. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství studené vody, ochutnáme, případně dochutíme pepřem a solí, nakonec omáčku zjemníme kouskem másla
  6. Jednotlivé porce na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s čerstvým chlebem, nebo nějakou další vhodnou přílohou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy