REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rošťáci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované vepřové steaky, opečené v pánvi na oleji.


Ingredience:
0,5 kgvepřové kotlety
Marináda:
1 lžícemaggi
1 lžíceworcesterové omáčky
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžíceSolamylu
1/2 lžičkypepře
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
sůl dle chuti

Postup:

1. Vepřové plece nebo kotlet nakrájíme na cca 1 cm široké plátky, naklepeme a pokrajích nařízneme
2. Česnek utřený se solí smícháme s ostatními ingrediencemi, včetně vajíček
3. Jednotlivé steaky obalíme v marinádě 4. Maso naskládáme na sebe a zatížené talířem, necháme v chladničce do druhého dne marinovat 5. Na horkém oleji na pánvi marinované steaky zprudka opečeme a ihned podáváme.

Doporučení:

Příloha: Čerstvý chléb nebo například bramborová kaše s okurkovým salátem.

Poznámka:

Na tento recept můžete použít vepřové plece nebo i kuřecí prsa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy