REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňská pizza s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách upečená pizza, obložená orestovaným mletým masem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 mlmléka
2 ksvejce
2 lžíceoleje
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
tuk na vymazání pekáče
Na obložení:
300 gmletého masa
150 gtvrdého sýra
300 mlmléka
1 ksmenšího pórku
2 lžícehladké mouky
1 lžícetuku
1 lžičkamajoránky
1 lžičkasoli
petrželka

Postup:

1. Do hladké mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl a olej, přidáme mléko, vejce
2. Vypracujeme v míse hladké těsto, které rozválíme a upravíme do vymazané mísy nebo pekáčku
3. Na těsto pak poklademe obložení 4. Pizzu dáme péci do rozpálené trouby na co největší teplotu (280-300 °C)
5. Servírujeme ozdobené petrželkou.

Příprava obložení:
1. Na tuku zprudka orestujeme mleté maso
2. Zaprášíme ho moukou, zalijeme mlékem a podusíme na hustou kaši, směs nezapomeneme osolit a okořenit
3. Náplň naneseme na těsto a ozdobíme pórkem, posypeme nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy