REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Calzone pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Itálie na překládanou pizzu, tedy na italskou pizzu calzone upečenou v troubě naplněnou náplní ze dvou sýrů, hub a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 2 ks pizzy calzone:
Na těsto:
2,5 šálkuhladké mouky
1 šálekteplé vody
1 sáčeksušených kvasnic
1 lžíceolivového oleje + 1 čajová lžička
1 lžičkabílého cukru
1 lžičkasoli
mouka na vál, vejce na potření
Na náplň:
1,5 šálkusýra ricotta
1/2 šálkusýra čedar
1/2 šálkunakrájených čerstvých hub
1/2 šálkunakrájené masité papriky
1 lžícesušených listů bazalky
1 ksmenší feferonky
1 ksrajčete
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; v malé misce rozpustíme droždí v malém množství vlažné vody, přidáme olej, cukr a sůl, vše rozmícháme spolu se šálkem mouky dohladka, pak postupně vmícháme zbytek mouky, těsto musí být hladké
2. Těsto hněteme pečlivě na pomoučené pracovní ploše tak 5 minut, nebo dokud není zcela vláčné, pak těsto vytvarované do tvaru koule dáme do misky s 1 lžící olivového oleje, otočíme a necháme kynout 40-50 minut, nebo tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem
3. Zatím co těsto kyne, připravíme si náplň; sýr rocotta smícháme s nastrouhaným sýrem čedar a dalšími, nadrobno pokrájenými ingrediencemi, ochutíme solí a pepřem
4. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejné části, každý kousek pěkně rozválíme na menší kolo, to poklademe polovinou náplně a přesně na půl přeložíme, kraje těsta zmáčkneme k sobě, třeba vidličkou
5. Obě calzone pak potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe na plech potřený olejem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 30-35 minut
7. Hotové calzone podáváme horké.

Poznámka:

Existuje neuvěřitelné množství variací na různé náplně. Plní se například salámem nebo šunkou, mletým masem, mozarellou, ricottou a parmazánem nebo sýrem pecorino. Regionální varianty zahrnují další přísady, které se běžně používají do náplní na klasickou kulatou pizzu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy