REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová jehla s restovanou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z vepřové panenky s přílohou orestované zeleniny.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gvepřové panenky
200 gplátků anglické slaniny
4 ksstroužků česneku
drcený barevný pepř
steakové koření
olej
sůl
vývar v prášku (nebo kostka bujónu)
voda na podlití
Zelenina:
10 kskeříkových rajčátek
4 ksžampiónů
3 kspaprik
vegeta

Postup:

1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější asi 3 cm vysoké špalíčky, rukou je jemně naklepeme, nakořeníme a potřeme rozdrceným česnekem 2. Maso pak jemně zakápneme olejem a vytvarujeme do špalíčku, naskládáme do mísy a necháme v ledničce den marinovat
3. Jednotlivé špalíky po obvodu obalíme anglickou slaninou a po 4 ks napíchneme na jednotlivé jehly
4. Po obou stranách maso na jehlách zprudka orestujeme, jehly vytáhneme a uchováme v teple
5. Výpek podlijeme trochou vody, zaprášíme moukou, přidáme vývar v prášku (kostku) a chvílí provaříme, dochutíme vegetou
6. Zeleninu a žampióny nakrájíme na nudličky a na malém množství oleje vše krátce orestujeme 7. Dochutíme vegetou
8. Hotové jehly servírujeme na talíř, zalijeme malým množstvím omáčky z výpeku a obkládáme zeleninou.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy