Minutka z vepřové panenky s přílohou orestované zeleniny.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
800 g | vepřové panenky |
200 g | plátků anglické slaniny |
4 ks | stroužků česneku |
drcený barevný pepř | |
steakové koření | |
olej | |
sůl | |
vývar v prášku (nebo kostka bujónu) | |
voda na podlití | |
Zelenina: | |
10 ks | keříkových rajčátek |
4 ks | žampiónů |
3 ks | paprik |
vegeta |
Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější asi 3 cm vysoké špalíčky, rukou je jemně naklepeme, nakořeníme a potřeme rozdrceným česnekem 2. Maso pak jemně zakápneme olejem a vytvarujeme do špalíčku, naskládáme do mísy a necháme v ledničce den marinovat
3. Jednotlivé špalíky po obvodu obalíme anglickou slaninou a po 4 ks napíchneme na jednotlivé jehly
4. Po obou stranách maso na jehlách zprudka orestujeme, jehly vytáhneme a uchováme v teple
5. Výpek podlijeme trochou vody, zaprášíme moukou, přidáme vývar v prášku (kostku) a chvílí provaříme, dochutíme vegetou
6. Zeleninu a žampióny nakrájíme na nudličky a na malém množství oleje vše krátce orestujeme 7. Dochutíme vegetou
8. Hotové jehly servírujeme na talíř, zalijeme malým množstvím omáčky z výpeku a obkládáme zeleninou.
Jako přílohu doporučujeme různě upravené brambory.