Na oleji opečené placičky mletého vepřového masa dochucené paprikou, pepřem a solí, nastavené žemlí, po usmažení servírované na plátcích chleba ochucené hořčicí a cibulí.
Ingredience:
400-500 g | mletého vepřového masa |
1 ks | nejlépe den staré žemle (rohlíku) |
2 lžičky | mletého černého, nebo barevného pepře |
1-2 lžičky | mleté červené papriky |
olej nebo jiný tuk | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
2 ks | větší cibule |
hořčice | |
chleba |
Postup:
1. Maso umeleme na hrubo, nebo použijeme již namletý polotovar, přidáme chvíli ve vodě máčenou a pak vymačkanou žemli, koření a sůl, vše dobře propracujeme
2. Z masa tvoříme knedlíčky o váze 50 g, které před smažením zploštíme namočenou rukou nebo pomocí plochého mokrého nože na placičky
3. Zprudka je smažíme na oleji po obou stranách
4. Pepřenky servírujeme na hořčicí pomazaných plátcích čerstvého chleba, hojně posypané na tenká kolečka nakrájenou cibulí.
Takto připravené pepřenky můžeme také servírovat se šťouchanými brambory a tatarskou omáčkou, nebo s bramborovým salátem, přelité kečupem.