REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky zapečené s paštikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta zapečená s uzeným sýrem, paštikou a žampióny.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
100 gjátrové paštiky
20 ghladké mouky
8 kssterilovaných žampiónů
4 ksplátků uzeného moravského masa
4 ksplátků Eidamu
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso rozkrojíme na 4 plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran a pak na mírném ohni zvolna dopečeme doměkka
3. Na měkké maso položíme na plátky nakrájenou játrovou paštiku, na tenké plátky sterilované žampióny, moravské uzené a sýr
4. V rozehřáté troubě pak zprudka zapečeme a ihned podáváme.

Doporučení:

Podáváme např. s vařenými brambory a zeleninou.

Poznámka:

– Maso zapékáme těstě před podáváním, protože sýr by byl po delší době gumový.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy