Vepřová kýta zapečená s uzeným sýrem, paštikou a žampióny.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
100 g | játrové paštiky |
20 g | hladké mouky |
8 ks | sterilovaných žampiónů |
4 ks | plátků uzeného moravského masa |
4 ks | plátků Eidamu |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso rozkrojíme na 4 plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran a pak na mírném ohni zvolna dopečeme doměkka
3. Na měkké maso položíme na plátky nakrájenou játrovou paštiku, na tenké plátky sterilované žampióny, moravské uzené a sýr
4. V rozehřáté troubě pak zprudka zapečeme a ihned podáváme.
Podáváme např. s vařenými brambory a zeleninou.
Poznámka:– Maso zapékáme těstě před podáváním, protože sýr by byl po delší době gumový.