REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ražničí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty nebo panenky napíchané na jehle střídavě s kousky cibule, servírované podlité šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty (vepřové panenky)
4 kscibule
olej
mletý pepř
sůl
hořčice a cibule na zdobení

Postup:

1. Vepřovou kýtu (panenku) opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Na jehly napichujeme postupně plátky masa a cibule
4. Ražničí opékáme, ze všech stran, na rozpáleném oleji
5. Servírujeme podlité šťávou z výpeku, zdobíme syrovou cibulí.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže a zeleninové saláty.

Poznámka:

K vepřovému ražničí na talíř přidáváme hořčici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy