Plátky vepřové kýty nebo panenky napíchané na jehle střídavě s kousky cibule, servírované podlité šťávou z výpeku.
Ingredience:
1 kg | vepřové kýty (vepřové panenky) |
4 ks | cibule |
olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
hořčice a cibule na zdobení |
Postup:
1. Vepřovou kýtu (panenku) opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Na jehly napichujeme postupně plátky masa a cibule
4. Ražničí opékáme, ze všech stran, na rozpáleném oleji
5. Servírujeme podlité šťávou z výpeku, zdobíme syrovou cibulí.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže a zeleninové saláty.
Poznámka:K vepřovému ražničí na talíř přidáváme hořčici.