REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové medailonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové panenky servírované s omáčkou z citronů, jarní cibulky, bílého vína a nasekaného rozmarýnu.


Ingredience:
800 gvepřové panenky
25 gmásla
100 mlbílého vína
svazekjarní cibulky
2 snítkyrozmarýnu
5 ksstroužků česneku
2 kscitronu
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, zlehka rukou naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme oloupaným rozetřeným česnekem
2. Na rozehřátém oleji zvolna opečeme připravené medailonky, po každé straně asi 3 minuty, přidáme důkladně omyté, na tenké plátky nakrájené citrony, očištěné, nadrobno nakrájené cibulky
3. Vše zalijeme vínem, povaříme a nakonec přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn
4. Hotovou omáčku podle chuti osolíme, opepříme, zjemníme máslem a medailonky podáváme přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže a barevné papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy