REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené marinované kotlety servírované s borůvkovou omáčkou.


Ingredience:
4 ksvepřových kotletek s kostí
mletý pepř
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžíceborovičky nebo džinu
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
1/2 vaničkyborůvek
1 ksvětvičky jalovce
špetka pepře
Na omáčku:
1/2 vaničkyborůvek
1 lžičkahladké mouky
1 lžícemásla
2-3 dlvody

Postup:

1. Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme, postranní blanku na několika místech nařízneme 2. Očištěné borůvky rozmačkáme s cukrem, špetkou pepře, borovičkou nebo džinem, worcesterem a 2 lžícemi oleje, připravenou směsí potřeme kotlety, poklademe částmi jalovce a uložíme na 24 hodin do chladu
3. Druhý den kotlety osolíme a na troše rozehřátého oleje zprudka opečeme asi 3 minuty z každé strany, potom je vyjmeme a uložíme v teple
4. Do výpeku přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, rozmícháme, přilijeme studenou vodu, opět rozmícháme a omáčku krátce povaříme, pak přidáme zbylou marinádu z masa s větvičkami jalovce, na prudkém ohni vše svaříme na poloviční množství, přecedíme, přidáme do ní borůvky a necháme trochu prohřát
5. Kotlety na talíři přelijeme teplou borůvkovou omáčkou a podáváme s hranolky nebo bramboráčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy