Minutka z plátků vepřového masa zprudka opečeného na pánvi, ve výpeku připravená šťáva dochucená kromě jiného liškami.
Ingredience:
750-800 g | vepřových kotlet |
200 g | čerstvého hrášku |
200 g | lišek |
2 ks | červené cibule |
hladká mouka | |
worcesterská omáčka | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
2. Na rozpáleném oleji plátky masa zprudka opečeme, z obou stran, doměkka, maso vytáhneme a dáme stranou
3. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, lišky a mladý vyloupaný hrášek, vše podlijeme trochou vody a podusíme doměkka
4. Omáčku zaprášíme moukou, ochutíme worchesterskou omáčkou, pepřem a solí
5. Vložíme nazpět kotlety a prohřejeme je, jednotlivé porce masa hojně přelité omáčkou podáváme například s rýží.
Text i foto: D. Marounek