Opečené prošpikované plátky kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité vínem.
Ingredience:
4 ks | libovější vepřové kotlety s kostí |
100 g | kořenové zeleniny |
50 g | slaniny |
1 sklenice | bílého vína |
1 lžíce | hladké mouky |
kousek bobkového listu | |
máslo | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Kotlety u kosti nařízneme nebo větší kost úplně odsekneme, maso protáhneme tenkými nudličkami slaniny
2. Zbytek slaniny osmahneme s pokrájenou zeleninou, přidáme bobkový list
3. K zelenině vložíme připravené maso, opečeme ho z obou stran, podlijeme vínem a přikryté chvíli podusíme, podle potřeby podlijeme trochou vody
4. Měkké maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, podusíme, podle potřeby zředíme a nakonec procedíme na kotlety.
Podáváme s vařenými těstovinami, bramborem apod.