REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené prošpikované plátky kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité vínem.


Ingredience:
4 kslibovější vepřové kotlety s kostí
100 gkořenové zeleniny
50 gslaniny
1 sklenicebílého vína
1 lžícehladké mouky
kousek bobkového listu
máslo
sůl
voda

Postup:

1. Kotlety u kosti nařízneme nebo větší kost úplně odsekneme, maso protáhneme tenkými nudličkami slaniny
2. Zbytek slaniny osmahneme s pokrájenou zeleninou, přidáme bobkový list
3. K zelenině vložíme připravené maso, opečeme ho z obou stran, podlijeme vínem a přikryté chvíli podusíme, podle potřeby podlijeme trochou vody
4. Měkké maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, podusíme, podle potřeby zředíme a nakonec procedíme na kotlety.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami, bramborem apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy