REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotleta s balsamikovou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na dobře rozpáleném oleji opečené plátky vepřové kotlety, chvíli zapečené v troubě přelité cibulovou směsí, servírované například s bramborovou kaší, tuřínovými hranolky, či vařeným kuskusem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksvepřové kotlety s kostí nebo bez (cca 1,5 cm vysoké)
6 ks podlouhlých šalotek nebo 2ks cibule
100 mlsilného vývaru
cca 75 mlocta balsamico
1 lžíceworcesteru
1 lžícemedu
dle chuti drcené chilli
pepř (použila jsem čtyřbarevný)
oříšek másla
olej
sůl

Postup:

1. Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala, pouze hřbetem pěsti, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem
2. Vyjmeme je a přendáme do zapékací misky nebo pekáčku
3. Do pánve přidáme kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujeme
4. Vlijeme nejprve balsamico, pak vmícháme med a worcester, okořeníme chilli a částečně zredukujeme na hustší omáčku, poté zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme a ještě znovu trochu zredukujeme
5. Cibulovou směsí přelijeme maso a vše vložíme na 10-15 minut (podle výšky masa) do trouby rozpálené na 220 °C.

Doporučení:

Já jsem si ke kotletce připravila tuřínové hranolky, ale dobře se bude hodit třeba kuskus nebo šťouchané brambory.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy