Na dobře rozpáleném oleji opečené plátky vepřové kotlety, chvíli zapečené v troubě přelité cibulovou směsí, servírované například s bramborovou kaší, tuřínovými hranolky, či vařeným kuskusem.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | vepřové kotlety s kostí nebo bez (cca 1,5 cm vysoké) |
6 ks | podlouhlých šalotek nebo 2ks cibule |
100 ml | silného vývaru |
cca 75 ml | octa balsamico |
1 lžíce | worcesteru |
1 lžíce | medu |
dle chuti drcené chilli | |
pepř (použila jsem čtyřbarevný) | |
oříšek másla | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala, pouze hřbetem pěsti, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem
2. Vyjmeme je a přendáme do zapékací misky nebo pekáčku
3. Do pánve přidáme kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujeme
4. Vlijeme nejprve balsamico, pak vmícháme med a worcester, okořeníme chilli a částečně zredukujeme na hustší omáčku, poté zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme a ještě znovu trochu zredukujeme
5. Cibulovou směsí přelijeme maso a vše vložíme na 10-15 minut (podle výšky masa) do trouby rozpálené na 220 °C.
Já jsem si ke kotletce připravila tuřínové hranolky, ale dobře se bude hodit třeba kuskus nebo šťouchané brambory.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….