REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotleta s houbovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kotleta osmahnutá na másle a olej do zlatova. Poté přelitá rychlou omáčkou z čerstvých restovaných hub a smetany.


Ingredience:
300 gkotlety (2 plátky)
10 ksčerstvých hub
200 mlsmetany ke šlehání
zeleninový vývar
citronová šťáva
olivový olej
bílý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Na oleji a másle osmahneme z obou stran kotlety
2. Odstavíme a uchováme v teple
3. Na výpek přidáme kousek másla a opečeme houby do červena
4. Přidáme trošku kmínu a osolíme
5. Zalijeme vývarem a necháme přejít varem
6. Přidáme smetanu a redukujeme do zhustnutí omáčky, pak dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
7. Odstavíme a na nahřáté taíře přeložíme maso
8. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy