REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotleta s hříbkovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené kotlety servírované spolu s houbovou směsí připravenou na výpeku po opečeném mase, zjemněnou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskotlety
200 ghříbků, nejlépe smrkových
100 gsterilovaných zelených fazolek
1 dlsladké smetany
1 dlbílého vína
1 ksčervené papriky
1 ksčervené cibule
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a ve vysoké pánvi zprudka opečeme z každé strany zhruba 4-5 minut
2. Opečené kotlety dáme stranou na teplé místo, do výpeku přidáme lžíci másla, nakrájené hříbky, cibuli a červenou papriku, vše zastříkneme bílým vínem a dusíme do měkka
3. Když je směs měkká, přidáme sterilované pokrájené fazolky, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, chvilku ještě podusíme
4. Kotlety dáme na talíř, obložíme hříbkovou směsí a podáváme třeba s bylinkovými brambory, hranolky, kroketami apod.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy