REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutková krkovička na přírodní způsob, volské oko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na prudko na pánvi opečené plátky vepřové krkovičky, servírované pokladené vejci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ks (800 g)plátky krkovičky
4 ksvejce
dijonská hořčice
hladká mouka
worchester
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, na několik místech nařízneme kraje, opepříme, pokapeme worchesterem a potřeme zlehka hořčicí, nakonec zakápneme olejem a necháme odpočinout v chladu alespoň 2 hodiny
2. Připravené maso vyjmeme, osolíme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na troše oleje z jedné strany 4 minuty, pak snížíme plamen, přikryjeme a opékáme dalších 5 minut, snížíme teplotu, přidáme máslo a necháme ještě dvě minuty v teple
3. Volské oko připravíme tak, že vejce rozklepneme na pánev s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme a smažíme tak, aby bílky byly tuhé a žloutek tekutý
4. Plátky krkovice servírujeme ozdobené vejcem a podáváme s variací zeleniny.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy