REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Švýcarské vepřové řízky

Plátky vepřového masa pokladené plátky tvrdého sýra a drůbeží šunky, přeložené na půl, zajištěné jehlami na závitky, obalené a usmažené dozlatova.

Totalitní “Kaťák”

My starší a pokročilí jsme si “Katův šleh” dávali v restauracích po celém tehdejším Československu. K tomu hranolky a tatarská omáčka, to byla dobrota! :)

Trhané vepřové maso pečené v moštu

Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.

Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse

Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!

Trojité skládané řízky

Plátky masa potřené hořčicí, pokladené sýrem a šunkovým salámem, obalené v těstíčku a usmažené na tuku dozlatova.

Uherské vepřové kotlety

Plátky vepřových kotlet podušené spolu s kysaným zelím a jablkem.

Uhlířský měšec

Plátek krkovičky naplněný nádivkou, svázaný do tvaru měšce, upečený na sádle a cibuli.

Utajená krkovice

Tato dobrota provoní celý byt, takže schovat před rodinou šťavnatou krkovičku zapečenou se slaninou, cibulí a šlehačkou bude opravdu obtížné.

Uzená kotleta s bylinkami

Pečená uzená kotleta s bylinkami a brambory.

Uzená kotleta se zelím

Upečená uzená kotleta se zelím v sladkokyselé omáčce.

Uzená krkovice na rozmarýnu

Jednoduchý recept na nejprve povařenou vyuzenou krkovičku, pak prohřátou v troubě nakrájenou na plátky spolu s kolečky cibule a dochucenou rozmarýnem.

Uzená krkovice v bramboráku

V těstě na bramboráky obalené plátky předem uvařené uzené krkovice, usmažené na sádle. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušený špenát.

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí

Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima. Jedná se o rychlý a poměrně jednoduchý recept na uzenou krkovičku potřenou sladkokyselou krustou, upečenou v troubě doměkka podlitou bílým vínem. Krkovička je servírovaná s povařenými malými kapustičkami.

Uzená pečeně v cole

Maso podušené v omáčce z cibule, česneku, protlaku a coly.

Uzená pečeně v listovém těstě

Uvařené uzené maso protáhnuté nudličkami švestek, potřené hořčicí, obalené v listovém těstě a upečené dozlatova.

Uzená pečeně vařená

Uzené vepřové maso uvařené ve vodě.

Uzená plec v bramboráku

Marinované uzené plecko obalené do zelí a bramborákového těsta, upečené v troubě dozlatova.

Uzená šunka se smetanovým špenátem

Plátky uzené šunky restované na másle podávané na špenátu s cibulkou ochuceném česnekem a zjemněném smetanou.

Uzené kotlety se žampióny

Plátky vyuzených kotlet zapečené spolu se žampióny podušenými na cibulce a sýrem.

Uzené maso na kysaném zelí a hruškách

Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a na kostičky nakrájenými hruškami.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.