vepřové maso
Švýcarské vepřové řízky
Plátky vepřového masa pokladené plátky tvrdého sýra a drůbeží šunky, přeložené na půl, zajištěné jehlami na závitky, obalené a usmažené dozlatova.
Totalitní “Kaťák”
My starší a pokročilí jsme si “Katův šleh” dávali v restauracích po celém tehdejším Československu. K tomu hranolky a tatarská omáčka, to byla dobrota! :)
Trhané vepřové maso pečené v moštu
Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.
Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse
Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!
Trojité skládané řízky
Plátky masa potřené hořčicí, pokladené sýrem a šunkovým salámem, obalené v těstíčku a usmažené na tuku dozlatova.
Uherské vepřové kotlety
Plátky vepřových kotlet podušené spolu s kysaným zelím a jablkem.
Uhlířský měšec
Plátek krkovičky naplněný nádivkou, svázaný do tvaru měšce, upečený na sádle a cibuli.
Utajená krkovice
Tato dobrota provoní celý byt, takže schovat před rodinou šťavnatou krkovičku zapečenou se slaninou, cibulí a šlehačkou bude opravdu obtížné.
Uzená kotleta s bylinkami
Pečená uzená kotleta s bylinkami a brambory.
Uzená kotleta se zelím
Upečená uzená kotleta se zelím v sladkokyselé omáčce.
Uzená krkovice na rozmarýnu
Jednoduchý recept na nejprve povařenou vyuzenou krkovičku, pak prohřátou v troubě nakrájenou na plátky spolu s kolečky cibule a dochucenou rozmarýnem.
Uzená krkovice v bramboráku
V těstě na bramboráky obalené plátky předem uvařené uzené krkovice, usmažené na sádle. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušený špenát.
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí
Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima. Jedná se o rychlý a poměrně jednoduchý recept na uzenou krkovičku potřenou sladkokyselou krustou, upečenou v troubě doměkka podlitou bílým vínem. Krkovička je servírovaná s povařenými malými kapustičkami.
Uzená pečeně v cole
Maso podušené v omáčce z cibule, česneku, protlaku a coly.
Uzená pečeně v listovém těstě
Uvařené uzené maso protáhnuté nudličkami švestek, potřené hořčicí, obalené v listovém těstě a upečené dozlatova.
Uzená pečeně vařená
Uzené vepřové maso uvařené ve vodě.
Uzená plec v bramboráku
Marinované uzené plecko obalené do zelí a bramborákového těsta, upečené v troubě dozlatova.
Uzená šunka se smetanovým špenátem
Plátky uzené šunky restované na másle podávané na špenátu s cibulkou ochuceném česnekem a zjemněném smetanou.
Uzené kotlety se žampióny
Plátky vyuzených kotlet zapečené spolu se žampióny podušenými na cibulce a sýrem.
Uzené maso na kysaném zelí a hruškách
Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a na kostičky nakrájenými hruškami.