vepřové maso
Trojité skládané řízky
Plátky masa potřené hořčicí, pokladené sýrem a šunkovým salámem, obalené v těstíčku a usmažené na tuku dozlatova.
Uherské vepřové kotlety
Plátky vepřových kotlet podušené spolu s kysaným zelím a jablkem.
Uhlířský měšec
Plátek krkovičky naplněný nádivkou, svázaný do tvaru měšce, upečený na sádle a cibuli.
Utajená krkovice
Tato dobrota provoní celý byt, takže schovat před rodinou šťavnatou krkovičku zapečenou se slaninou, cibulí a šlehačkou bude opravdu obtížné.
Uzená kotleta s bylinkami
Pečená uzená kotleta s bylinkami a brambory.
Uzená kotleta se zelím
Upečená uzená kotleta se zelím v sladkokyselé omáčce.
Uzená krkovice v bramboráku
V těstě na bramboráky obalené plátky předem uvařené uzené krkovice, usmažené na sádle. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušený špenát.
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí
Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima. Jedná se o rychlý a poměrně jednoduchý recept na uzenou krkovičku potřenou sladkokyselou krustou, upečenou v troubě doměkka podlitou bílým vínem. Krkovička je servírovaná s povařenými malými kapustičkami.
Uzená pečeně v cole
Maso podušené v omáčce z cibule, česneku, protlaku a coly.
Uzená pečeně v listovém těstě
Uvařené uzené maso protáhnuté nudličkami švestek, potřené hořčicí, obalené v listovém těstě a upečené dozlatova.
Uzená pečeně vařená
Uzené vepřové maso uvařené ve vodě.
Uzená plec v bramboráku
Marinované uzené plecko obalené do zelí a bramborákového těsta, upečené v troubě dozlatova.
Uzená šunka se smetanovým špenátem
Plátky uzené šunky restované na másle podávané na špenátu s cibulkou ochuceném česnekem a zjemněném smetanou.
Uzené kotlety se žampióny
Plátky vyuzených kotlet zapečené spolu se žampióny podušenými na cibulce a sýrem.
Uzené maso na kysaném zelí a hruškách
Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a na kostičky nakrájenými hruškami.
Uzené maso na smetaně
Kostky uzeného masa podušené spolu s kořenovou zeleninou, servírované se smetanovou omáčkou.
Uzené maso na zelí
Uzené maso podušené na cibulovém základě spolu se zelím a hruškami.
Uzené maso pana šenkýře
Nudličky uzeného zprudka opečené, pak podušené spolu s lečem, servírované nejlépe s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Uzené maso povařené, pečené
V celku povařená uzená krkovice nebo uzená rolovaná plec, nakrájená na plátky, dopečená v troubě doměkka, výpek ochucený česnekem.
Uzené maso s čatní z jablek a manga
Pečené uzené kotlety spolu se směsí z jablek, manga, rozinek a dalších ingrediencí.
reklama