REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Trojité skládané řízky

Plátky masa potřené hořčicí, pokladené sýrem a šunkovým salámem, obalené v těstíčku a usmažené na tuku dozlatova.

Uherské vepřové kotlety

Plátky vepřových kotlet podušené spolu s kysaným zelím a jablkem.

Uhlířský měšec

Plátek krkovičky naplněný nádivkou, svázaný do tvaru měšce, upečený na sádle a cibuli.

Utajená krkovice

Tato dobrota provoní celý byt, takže schovat před rodinou šťavnatou krkovičku zapečenou se slaninou, cibulí a šlehačkou bude opravdu obtížné.

Uzená kotleta s bylinkami

Pečená uzená kotleta s bylinkami a brambory.

Uzená kotleta se zelím

Upečená uzená kotleta se zelím v sladkokyselé omáčce.

Uzená krkovice v bramboráku

V těstě na bramboráky obalené plátky předem uvařené uzené krkovice, usmažené na sádle. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušený špenát.

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí

Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima. Jedná se o rychlý a poměrně jednoduchý recept na uzenou krkovičku potřenou sladkokyselou krustou, upečenou v troubě doměkka podlitou bílým vínem. Krkovička je servírovaná s povařenými malými kapustičkami.

Uzená pečeně v cole

Maso podušené v omáčce z cibule, česneku, protlaku a coly.

Uzená pečeně v listovém těstě

Uvařené uzené maso protáhnuté nudličkami švestek, potřené hořčicí, obalené v listovém těstě a upečené dozlatova.

Uzená pečeně vařená

Uzené vepřové maso uvařené ve vodě.

Uzená plec v bramboráku

Marinované uzené plecko obalené do zelí a bramborákového těsta, upečené v troubě dozlatova.

Uzená šunka se smetanovým špenátem

Plátky uzené šunky restované na másle podávané na špenátu s cibulkou ochuceném česnekem a zjemněném smetanou.

Uzené kotlety se žampióny

Plátky vyuzených kotlet zapečené spolu se žampióny podušenými na cibulce a sýrem.

Uzené maso na kysaném zelí a hruškách

Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a na kostičky nakrájenými hruškami.

Uzené maso na smetaně

Kostky uzeného masa podušené spolu s kořenovou zeleninou, servírované se smetanovou omáčkou.

Uzené maso na zelí

Uzené maso podušené na cibulovém základě spolu se zelím a hruškami.

Uzené maso pana šenkýře

Nudličky uzeného zprudka opečené, pak podušené spolu s lečem, servírované nejlépe s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.

Uzené maso povařené, pečené

V celku povařená uzená krkovice nebo uzená rolovaná plec, nakrájená na plátky, dopečená v troubě doměkka, výpek ochucený česnekem.

Uzené maso s čatní z jablek a manga

Pečené uzené kotlety spolu se směsí z jablek, manga, rozinek a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy