Plátky vepřových kotlet podušené spolu s kysaným zelím a jablkem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
1 ks | cibule |
1 ks | jablka |
400 g | kysaného zelí |
60 g | sádla |
100 ml | kysané smetany |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
cukr | |
ocet | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Na rozehřátém sádle lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme sůl a naklepané kotlety, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka, během dušení maso podle potřeby podléváme
3. K měkkému masu přidáme kysané zelí, které jsme překrájeli, na nudličky nakrájené oloupané jablko, ocet, cukr a vše chvíli podusíme
4. Nakonec vlijeme do pokrmu kysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě chvíli necháme vařit.
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.